Реал (М) отказа вчера да продаде Гарет Бейл на китайския Дзянсу

...
Реал (М) отказа вчера да продаде Гарет Бейл на китайския Дзянсу
Коментари Харесай

Провал с Бейл стопира трансфер №3 в историята

" Реал " (М) отхвърли през вчерашния ден да продаде Гарет Бейл на китайския  " Дзянсу Сунин ". Новината бе публикувана от Би Би Си и пристигна изненадващо, поради обстоятелството, че 30-годишният уелски футболист бе напуснал лагера на мадридския клуб в Съединени американски щати и дойде в Китай на финални договаряния. Той трябваше да подпише контракт за три сезона, съгласно който да получава впечатляващите 22 млн. евро на сезон. За " Реал " пък това бе комфортна опция да се раздели със скъпоплатения футболист, комуто дава по 14.5 млн. евро на година.

В последна сметка обаче испанският гранд е отказал да продаде Бейл на  " Дзянсу Сунин ", който е предложил сред 20 и 30 млн. евро, по неофициална информация. С това пропада към този момент и опцията да се реализира третият най-крупен трансфер във футбола. Според британския в. " Сън ", " Реал " е изчаквал да продаде Бейл, с цел да насочи оферта за 166 млн. евро към " Манчестър Юн " за Пол Погба. По-скъпи са единствено прехвърлянията на Неймар и Килиан Мбапе в " Пари Сен Жермен " - надлежно за 222 млн. евро от " Барселона " и 180 млн. евро (145+35 млн. бонуси) от " Монако ". До нощес не бяха оповестени аргументи за провалените договаряния с " Дзянсу Сунин ".

При всички случаи неуспехът с Бейл ще усложни обстановката за " Реал ". От една страна, треньорът Зинедин Зидан явно не включва уелсеца в сметките си и даже съобщи, че неговото овакантяване би било най-добър вариант за всички страни. От друга страна, в " Реал " в действителност държат да купят Пол Погба и се надяват да продадат Бейл, като по този начин да освободят и финансови запаси за заплата на французина.

" Реал " обаче се раздели с други двама играчи, в опит да изпълни критериите за финансов феърплей. Защитникът Хесус Вайехо бе преотстъпен на британския " Уулвърхемптън ", а нападателят Борха Майорал отиде чартърен в " Леванте " за втори следващ сезон.

В Испания не престават жестоките рецензии против играта на " Реал " при загубата с 3:7 от " Атлетико ". Обилни упреци получава и треньорът Зидан. След мача той съобщи:  " За нас това беше контрола, за " Атлетико " - не. Сигурен съм, че нашият тим ще направи хубави неща през сезона и ще ги забележим скоро... Не единствено Азар, всички се показаха едва. На първо място аз. Сгрешихме в началото на дуела и бързо би трябвало да забравим това. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР